Drogpolicy Bollebygds Ridklubb

Bollebygds Ridklubbs styrelse har i samarbete med Bollebygds kommun beslutat anta en policy för alla medlemmar inom klubben gällande alkohol och droger.

Eftersom vi har att göra med levande material och har många minderåriga medlemmar så faller det sig helt naturligt att alla former av droger, alkohol och annat, är helt uteslutet att använda då man deltar i klubbens verksamhet såsom lektioner, läger, tävlingar, kurser, m.m.

Syfte

Alla medlemmar skall känna till att hantering av hästar aldrig kombineras med intag av droger. Att ha en absolut nolltolerans mot droger är en självklarhet även ur säkerhetssynpunkt. Policyn är en viktig del i klubbens säkerhetsarbete.

Mål

Klubbens mål är att visa på en sund fritidssysselsättning i en drogfri miljö, samt i möjligast mån förhindra olyckor. För att uppfylla dessa mål gäller att;

-       Alla lektioner, träningar och tävlingar är drogfria

-       Man aldrig dricker alkohol när man bär föreningens kläder

-       Vi har goda, alkoholfria alternativ när vi har fest på klubben, vi nyttjar ej alkohol på gemensamma tillställningar när vi har minderåriga med.

Bollebygds Ridklubb säger NEJ till droger!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:09